-

Gözden kaçırmayın

37. Ahilik Haftası Törenleri Renklendi37. Ahilik Haftası Törenleri Renklendi

Valilik bahçesinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine Valimiz Sayın Cahit Çelik, eşi Nermin Çelik Hanımefendi, MHP Milletvekili Sayın Cumali İnce, eşi Sayın Sevim İnce, Niğde Belediye Başkanı Sayın Emrah Özdemir, eşi Sayın Duygu Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Hasan Uslu, İl Emniyet Müdürü Sayın Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sayın Gürol Okyar, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, protokol üyeleri, aziz şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz ve binlerce vatandaş katıldı.

Milli Birlik yürüyüşü ve Fener Alayı'nın ardından Valilik bahçesinde düzenlenen programa protokol üyeleri ve Valimiz Sayın Cahit Çelik tarafından 15 Temmuz Anı Defteri imzalandı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Programda ayrıca 15 Temmuz'a ilişkin sinevizyon gösterimi sunuldu.

Valimiz Sayın Cahit Çelik, konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişiminin asil milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin inanç ve kararlılığıyla bertaraf edildiğini belirtti. 253 şehit ve 2193 gazi verdiğimiz bu gecede, milletimizin birlik ve beraberliğiyle hainlere karşı duruşunu gösterdiğini vurguladı.

Devletimizin istikbali ve milletimizin bağımsızlığına kasteden hainlerin karşısında dimdik durduğumuzu ifade eden Valimiz Sayın Cahit Çelik, 15 Temmuz gecesinin bir İstiklal ve istikbal destanı olduğunu söyledi. Milletimizin hiçbir zaman hainlere geçit vermeyeceğini ve birlik beraberlik içinde olduğunu vurguladı.

Programda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'ndaki konuşması da sinevizyon gösterimiyle paylaşıldı.

Program, mehteran takımı gösterisi, tasavvuf musiki dinletisi ve konser ile devam etti. Saat 00:13'te ise tüm Türkiye'de olduğu gibi Niğde'de de camilerde sela okunmasıyla program sona erdi.