-

Gözden kaçırmayın

Paris Moda Haftası’nda Elie Saab’ın İlkbahar/Yaz 2025 GösterimiParis Moda Haftası’nda Elie Saab’ın İlkbahar/Yaz 2025 Gösterimi

Ajda Pekkan, sosyal medya üzerinden hayvan hakları yasasına dair duygu dolu bir açıklama yaptı. Pekkan, yasa ile ilgili düşüncelerini dile getirirken kalbinin, ruhunun ve vicdanının büyük bir acı içinde olduğunu ifade etti.

"Derinden üzgünüm… En derinden… Kalbim, ruhum, vicdanım, merhametim acıyor… İnsanlığım sızlıyor. Her an aklımda ve kalbimde… Bir an bile çıkmıyor," şeklinde başlayan açıklamasında Pekkan, hayvanlara yönelik kötü muamele ve ihmalkarlıkla ilgili derin üzüntüsünü paylaştı. Pekkan, hayvanların mahallelerinin bir parçası olduğunu ve onları koruma altına alacak bir yasanın zaten mevcut olduğunu belirtti. Ancak bu yasanın uygulanmadığı ve etkin bir şekilde denetiminin yapılmadığını vurgulayan Pekkan, yasa çerçevesinde kısırlaştırma seferberliğinin başlatılması ve üretim ile satışların durdurulması gerektiğini savundu.

Pekkan açıklamasında, "Canlarımıza canımızda, kalbimizde daha çok yer, daha çok yuva açabilseydik… Hiç bunları konuşmuyor, hiç bunları paylaşmıyor olacaktık," diyerek hayvanlara yönelik sevgi ve merhametin artırılması gerektiğini belirtti.

Açıklamasında yetkililere seslenerek mevcut yasanın geri çekilmesini talep eden Pekkan, "Bir ‘Hayırsız Ada pişmanlığı’ daha yaşatmayın bize, bizlere… Vicdan, merhamet, sevgi umuduyla…" ifadeleriyle çağrısını sonlandırdı.

Şarkıcının bu duygu yüklü mesajı, hayvan severler arasında büyük yankı buldu. Ajda Pekkan’ın bu açıklaması sonrası birçok hayvan sever ve sivil toplum kuruluşu, yetkililerin harekete geçmesi için çağrıda bulundu.