-

Gözden kaçırmayın

37. Ahilik Haftası Törenleri Renklendi37. Ahilik Haftası Törenleri Renklendi

İlçemizde bu yıl yaşanan kuraklık ve sulama sisteminin iyileştirilmesi amacıyla "Kuraklık ve Su Kullanımı" bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Kaymakamımız Sayın Hamza ERDEM, Kırşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hasan TEZER, Ahi Evran Üniversitesi Öğretim görevlisi Sultan KIYMAZ, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Yalçın DURDU, İl Genel Meclisi Üyeleri, İlgili kurum amirleri ve köy muhtarları katılım sağladı.

Düzenlenen toplantıda Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Sultan KIYMAZ, Seyfe Gölünün kuraklıktan korunması için yapılan çalışmalara ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda KIYMAZ, "Seyfe Havzası'ndan alınan içme sularının durdurulması gerekmektedir. Derin kuyulardan alınan su miktarı kontrol altına alınarak, havzadaki su seviyesine göre dağıtılmalıdır. Ayrıca, vahşi sulama sistemi yasaklanmalı ve damlama sulama sistemi zorunlu hale getirilmelidir" şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Kaymakamımız ERDEM ise "Amacımız suyun adil bir şekilde tüm mahallelerimize ve köylerimize ulaşmasıdır. Bu amaçla İl Özel İdaresi de gerekli desteği sağlayacaktır. Verimli bir hasat sezonu için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan emin olabilirsiniz" diye konuştu.