-

Gözden kaçırmayın

37. Ahilik Haftası Kutlamaları37. Ahilik Haftası Kutlamaları

Ömer Fethi Gürer, Meclis'in önceliklerine yönelik eleştirilerini dile getirdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, ülkenin içinde bulunduğu birçok sorunun göz ardı edildiğini belirterek, Meclis'in öncelik sıralamasını eleştirdi. Gürer, "Ülkenin bu kadar çok sorunu varken, Meclis'in öncelik haline getirdiği konuların bazılarını anlamakta zorlanıyorum" dedi.

Ömer Fethi Gürer, CHP Niğde Milletvekili olarak Meclis'in önceliklerine yönelik eleştirilerini dile getirdi. Konuşmasında ülkenin çeşitli kesimlerinden yaşanan sorunları vurgulayan Gürer, Meclis'in öncelik haline getirdiği konuların bazılarını anlamakta zorlandığını dile getirdi.

Gürer, taşeron işçilerin kadro beklentilerinden, emeklilikte adalete takılanlara ve staj mağduriyetleri yaşayanlara, geçici mevsimlik işçilerin taleplerine kadar pek çok soruna değindi. Ayrıca, atanamayan sağlıkçılar, öğretmenler ve mühendislerin özlük hakları, emeklilik maaşları, asgari ücretin artırılması ve vergi adaleti taleplerinin hâlâ çözüme kavuşmadığını belirtti.

Gürer, çocukların, kadınların ve engellilerin sorunlarına, çiftçi, işçi ve esnafın dertlerine de dikkat çekti. Ülkede iş cinayetlerinin arttığını, çocukların aç yattığını, eğitim sisteminin iyileştirme ihtiyacı olduğunu ve mülteci sorunlarının çözüme kavuşmadığını vurguladı. Ayrıca, gençlerin iş bulmak için yurt dışına gitmek zorunda kaldığını, ekonomik yoksulluk nedeniyle boşanmaların arttığını ve madde bağımlılığının çocuk yaşlara kadar indiğini ifade etti.

Konuşmasını ülkede ahlakın kaybedilmemesi gerektiğine vurgu yaparak sonlandıran Gürer, "Ülkemizde ahlakı kaybetmeyelim, çünkü bir gün hepimize lazım olacak" dedi.