-

Gözden kaçırmayın

37. Ahilik Haftası Törenleri Renklendi37. Ahilik Haftası Törenleri Renklendi

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yaz Spor Okulu öğrencilerinden kurulan iki takım oyuncularına, antrenör gibi taktik verdi. Daha sonra ise oyuna girip çocuklarla futbol oynadı.

Vali Kumbuzoğlu, Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan yaz spor okulunu ziyaret etti. Futbol, voleybol, güreş, okçuluk, atıcılık, atletizm, tenis, golbol branşlarında eğitim verilen okula katılan çocuk ve gençlerin antrenman yaptığı salonları gezdi.

Ziyaret sırasında GSİM İl Müdürü Aslan Yıldız'dan bilgi alan Vali Kumbuzoğlu, Aksaray'da açılan yaz spor okullarına 41 antrenör eşliğinde 3 bin 560 öğrencinin katıldığını öğrendi.

Vali Kumbuzoğlu, futbol okuluna katılan sporcuların antrenmanlarını izlerken öğrencilerin maç yapma davetini kabul etti. Takım elbisesini giyen Vali Kumbuzoğlu, öğrencilerle birlikte futbol oynadı.

Öncesinde takım arkadaşları olan öğrencilere taktik veren Vali Kumbuzoğlu, futbolun takım oyunu olduğunu ve başarı için ekip çalışmasının önemli olduğunu vurguladı. Sosyal medya hesaplarından "Yeni bir jenerasyon yetişiyor" notuyla maç videosunu paylaşan Vali Kumbuzoğlu, sporun çocukların gelişimine katkı sağladığını ve hayata bakış açılarını olumlu yönde değiştirdiğini belirtti.