-

Gözden kaçırmayın

Küresel Ekonomide Büyüme ve Nüfus ArtışıKüresel Ekonomide Büyüme ve Nüfus Artışı

Bakan Yumaklı, kiralama süreciyle ilgili ortaya atılan iddiaları çürüttü. Öncelikle, tarım arazileri kiralandıktan sonra çiftçilerin geri verilmeyeceği yönündeki iddiaların doğru olmadığını vurguladı. Uzun dönemde kiralanan arazilerin, sezon sonunda tekrar işlenmek istenmesi durumunda, çiftçilerin bu arazileri kullanmaya devam edebileceğini belirtti.

Ayrıca, tarım arazilerinin kiralarının arazi sahiplerine verilmeyeceği iddialarını da yalanladı. Yumaklı, kiralama işlemlerinin sonucunda elde edilen gelirlerin tamamının arazi sahiplerine ait olacağını ifade etti.

Son olarak, bazı şirketlere arazilerin peşkeş çekileceği yönündeki söylemlere de tepki gösterdi. Bakan, işlenmeyen tarım arazilerinin yalnızca o bölgede üretim yapmak isteyen çiftçilere veya tarım odaklı sivil toplum kuruluşlarına kiralanacağını açıkladı.

Bu açıklamalar, tarım arazilerinin kiralanması sürecinin şeffaf ve adil olacağını, çiftçilere ve arazi sahiplerine yönelik destekleyici bir yaklaşımın benimsendiğini ortaya koyuyor.