-

Gözden kaçırmayın

Ahilik Haftası Kutlamaları İçin İlimize ZiyaretAhilik Haftası Kutlamaları İçin İlimize Ziyaret

Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, ilçeden geçen yüksek gerilim hattının kaldırılma sürecinin başladığını duyurdu.

1964 yılında Türkiye Elektrik Kurumu tarafından inşa edilen Avanos Trafo Merkezi ile Nevşehir Trafo Merkezi arasındaki bağlantıyı sağlamak amacıyla, Avanos ile Nevşehir arasında iki yüksek gerilim hattı kurulmuştu. Ancak, bu hatların geçtiği bölgelerde mülkiyeti bulunan vatandaşlar uzun yıllar boyunca çeşitli mağduriyetler yaşamıştı.

Başkan Sarıtaş, göreve geldiği günden bu yana yürüttüğü yoğun görüşmeler ve çabalar sonucunda, Yukarı Mahalle, Bahçelievler Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi arasındaki hattın kaldırılmasına başlandığını bildirdi. Bugün müteahhit Aykut Akpınar ile birlikte, yüksek gerilim hattının ve direklerinin kaldırılması için sahada incelemelerde bulundu.

Sarıtaş, yüksek gerilim hattının kaldırılması sayesinde, bu hattın geçtiği bölgelerdeki vatandaşların uzun süreli mağduriyetlerinin sona ereceğini belirtti. Toplumun huzurunu gözeterek, inşa edilen projelerin önemine vurgu yaptı.

Mustafa Kenan Sarıtaş, Avanos'taki hemşehrilerine selam ve saygılarını iletti.