-

Gözden kaçırmayın

Küresel Ekonomide Büyüme ve Nüfus ArtışıKüresel Ekonomide Büyüme ve Nüfus Artışı

Kazakistan'da, vatandaşların Nüfus Hizmetleri Merkezi'ne gitmeden evlerinde kamu hizmetlerinden faydalanmalarını sağlayan yeni bir uygulama başlatıldı. Bu hizmet, Nüfus Hizmet Merkezi'nin gezici operatörleri aracılığıyla yürütülüyor.

Artık Kazakistanlılar, Nüfus Hizmet Merkezi'nde sunulan hizmetlerden yararlanmak için evlerinden ayrılmadan, hizmeti talep edebiliyor. Uzman, belirlenen saatte belirtilen adrese ulaşarak gerekli işlemleri gerçekleştirecek. Ancak, vatandaşların bu hizmetten yararlanırken, gezici operatörlerin yalnızca pasaport, kimlik kartı, ehliyet ve araç kaydı dışında devlet hizmetleri sunabileceğini unutmamaları gerekiyor.

Uygulamanın pilot proje olarak tüm Kazakistan bölgelerinde hayata geçirildiği belirtiliyor. Bu hizmetten faydalanmak isteyenlerin, resmi devlet kurumunun internet sitesinde "Kişisel operatör ev ziyareti" seçeneğini işaretlemeleri ve gerekli bilgileri doldurmaları gerekiyor. Ayrıca, 1414 numaralı ücretsiz telefon hattı üzerinden de başvuru yapılabiliyor. Devlet kurumunun basın servisi, başvuranlarla iletişime geçerek ayrıntıları netleştirecek ve ziyaret zamanı belirleyeceklerini duyurdu.

Ek olarak, devlet kurumu bünyesinde, önceden hazırlanmış belgelerin teslim edilmesine yönelik bir proje de uygulanıyor. Şu anda toplamda 144 farklı devlet hizmetine ilişkin belgelerin teslimi sağlanıyor. Bu belgeler arasında taşınmaz mallara ilişkin hakların tescili, arsa tapuları ve apostilli belgeler gibi işlemler yer alıyor.