-

Gözden kaçırmayın

Küresel Ekonomide Büyüme ve Nüfus ArtışıKüresel Ekonomide Büyüme ve Nüfus Artışı

Hazine ve Maliye Bakanı, Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirerek önemli gelişmeleri paylaştı. Bakan, ülkenin geçtiği zorlu dönemin ardından kırılganlıkların önemli ölçüde azaldığını vurguladı.

Son açıklanan ikinci çeyrek büyüme verilerine göre, iç talebin büyümeye katkısının 1,2 puan gerileyerek net dış talebin pozitif katkısının 1,3 puan olduğu belirtildi. İstihdam ise bir önceki çeyreğe göre 205 bin kişi artarak işsizlik oranının yüzde 8,8 seviyesinde seyrettiği ifade edildi.

Bakan, güçlenen makro finansal istikrarın ve destekleyici küresel koşulların dezenflasyon üzerindeki kısa vadeli etkilerini sınırlamasını beklediklerini sözlerine ekledi. Ayrıca, iyileşen güven ve istikrar ortamını pekiştirecek olan Orta Vadeli Program'ın (2025-2027) yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacağı bilgisini verdi.

Bakan, kalıcı fiyat istikrarının sağlanmasıyla sürdürülebilir büyümenin temellerinin güçlendirileceğini ve vatandaşların refahının artırılmasına yönelik politika uygulamalarının devam edeceğini vurguladı.