-

Gözden kaçırmayın

En İyiler Antalya Turizm Fuarı'ndaEn İyiler Antalya Turizm Fuarı'nda

Seyahat acentası kuruluşu sırasında TURSAV Vakfı’na zorla bağış toplandığı iddiaları üzerine, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet Savcılığı’na toplamda dört kez suç duyurusunda bulundu. Bu başvurulardan üçü, "Kovuşturma Yapılmasına Yer Olmadığı" gerekçesiyle kapatılırken, dördüncü başvurunun sonucunda TÜRSAB ve TURSAV Yönetim Kurulu üyeleri hakkında ceza davası açıldı.

İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, "Görevi Kötüye Kullanma" suçlaması ile ilgiliydi. Dava sürecinde sanıkların, bağış yapmayan acentaların işlemlerini geciktirdikleri ve bu sebeple acentaları bağış yapmaya zorladıkları iddia edildi. Ancak mahkeme, sanıkların suçlamalarını kabul etmediğini ve dinlenen tanıkların bağış yapmadıkları yönündeki ifadelerini dikkate alarak, sanıkların savunmalarının aksinin kanıtlanamadığı sonucuna vardı. Bu nedenle, tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi.

Yargı sürecinin ardından, TURSAV Vakfı’nın üyelik teşviklerinin hukuka uygunluğu tescillendi. Gelecekte seyahat acentalarının destekleriyle vakfın üye sayısını artırarak güçleneceğine dair inanç daha da pekişti.

Bu gelişmelerin ardından seyahat acentaları, TURSAV Vakfı’na üye olmaya davet edildi.