-

Gözden kaçırmayın

Öğrenciler İçin Oyun HaftasıÖğrenciler İçin Oyun Haftası

Erciyes Üniversitesi, Kayseri Valiliği ve Yeşilay Cemiyeti'nin Kayseri Şubesi, bağımlılıkla mücadelede dayanışmayı güçlendirmek amacıyla bir iş birliği protokolüne imza attı. İş birliğinin temel amacı, bağımlılık konusunda farkındalık yaratmak, önleyici eğitim çalışmaları yürütmek ve bu alandaki mücadelede sinerji oluşturmak.

Protokolle birlikte Kayseri'de bağımlılıkla mücadele konusunda yapılacak bilimsel çalışmalara, eğitim programlarına ve sosyal projelere öncülük edilmesi hedefleniyor. İmzalanan protokol, kentte bağımlılık problemi olan bireyler ve aileleri için önemli bir adım olarak görülüyor ve bu konuda yapılacak faaliyetlerin etkinliğini artırmayı amaçlıyor.

Rektör, vali ve Yeşilay Cemiyeti Kayseri Şube Başkanının katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde, iş birliğinin oluşturacağı pozitif etkiler vurgulandı ve kaynakların bu doğrultuda en iyi şekilde kullanılacağının altı çizildi. Bu iş birliği kapsamında, eğitim, araştırma ve uygulamaların yanı sıra topluma yönelik bilinçlendirme çalışmaları da yapılarak bağımlılık sorununa dikkat çekilmesi planlanıyor. Protokol, üniversite, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları arasında bir model teşkil etmesi amaçlanarak, toplum sağlığının korunmasına katkıda bulunuyor.

#ErciyesÜniversitesi #KayseriValiliği #YeşilayCemiyeti #KayseriŞubesi #bağımlılıklaMücadele #işbirliğiProtokolü #farkındalıkYaratma #önleyiciEğitim #sinerjiOluşturma #bilimselÇalışmalar #eğitimProgramları #sosyalProjeler #bağımlılıkSorunu #toplumSağlığı #katılım #imzaTöreni