-

Gözden kaçırmayın

37. Ahilik Haftası Törenleri Renklendi37. Ahilik Haftası Törenleri Renklendi

İlimizdeki sağlık yatırımlarını yerinde değerlendirmek üzere Kırşehir'e gelen Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Valiliğimizi ziyaret etti. Valilik Şeref Defterini imzalayan Sayın Bakanımız, daha sonra İlimiz protokolünün de yer aldığı ziyarette Valimiz ile bir görüşme gerçekleştirerek brifing aldı.

Sayın Bakanımız, makam ziyaretinin ardından Valimiz Sayın H. Mete Buhara ile birlikte, ilgili birim amirlerinin de katılımıyla İl Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi. Bu toplantıda, ilimizdeki sağlık yatırımları ve sağlık hizmetlerinin sunumuna ilişkin Bakanımıza bilgi verildi.

Valilik ziyaretinin ardından 400 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Anadolu'nun Türkleşmesi ve İslamlaşmasında en önemli şehirlerimizden birisi olan, Ahiler diyarı Kırşehir'deyiz. Burada bulunmaktan çok mutluyuz. Kırşehir, sağlık alanında çok iyi yerlerde, daha da iyi yerlerde olacaktır. Şu an, önümüzdeki sene hizmete açılacak olan yeni hastanemizin inşaatındayız. Kırşehir ilimizi sağlık hizmetlerinde çok daha iyi geliştireceğiz." dedi.

Ardından, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne geçen Sayın Bakanımız, Tıp Fakültesi öğrencilerimizle bir araya gelerek onlara ilk dersi verdi.

Sayın Bakanımız, Valimiz H. Mete Buhara ve beraberindekilerle birlikte mevcut devlet hastanesini ziyaret ederek hastane, hastaların durumu ve personel hakkında bilgi aldı. Son olarak Kırşehir Ahilik Müzesini ziyaret eden Sayın Bakanımız, bu ziyaretin ardından İlimizden ayrıldı.