-

Gözden kaçırmayın

Küresel Ekonomide Büyüme ve Nüfus ArtışıKüresel Ekonomide Büyüme ve Nüfus Artışı

OPEC Genel Sekreteri Haitham Al Ghais, 2024 Dünya Petrol Görünümü (WOO) raporunun tanıtımını Brezilya'da düzenlenen önemli bir enerji konferansında gerçekleştirdi. Bu etkinlikte Brezilya Enerji ve Madenler Bakanı Alexandre Silveira'ya ve Brezilya Petrol ve Gaz Enstitüsü (IBP) Başkanı Roberto Ardenghy'ye teşekkür etti.

Al Ghais, WOO 2024'ün bu önemli enerji etkinliğinde lanse edilmesinin OPEC ile Brezilya arasındaki olumlu ve sürekli genişleyen işbirliğini gösterdiğini belirtti. Bu işbirliğinin, OPEC ile OPEC dışı ülkeler arasındaki İşbirliği Şartı (CoC) ile daha da pekiştirildiğini ifade etti.

WOO 2024’ün, veri odaklı ve gerçeklere dayalı bir bakış açısı sunduğunu vurgulayan Al Ghais, bu raporun mevcut durumu yansıttığını dile getirdi. "WOO 2024'ün lansmanı, birçok aylık modelleme, yazım, inceleme ve üretim sürecinin bir sonucu olarak ortaya çıktı. Bu rapor, OPEC’in diyalog, bilgi paylaşımı ve veri şeffaflığı konusundaki taahhüdünü pekiştiren bir referans aracı olarak değerlendirilmelidir," diye konuştu.