-

Gözden kaçırmayın

Drama Temelli Atölye ile Engelli Bireylere DestekDrama Temelli Atölye ile Engelli Bireylere Destek

Milano'da, bugün İtalyan Enerji Zirvesi 2024 başladı. 24 Ore Eventi tarafından düzenlenen bu etkinlik, şirketler, kuruluşlar, profesyoneller ve karar vericileri bir araya getirerek, daha sürdürülebilir ve dayanıklı bir geleceğe yönelik altyapı geçişini yönlendirme misyonunda birleşti.

Acea'nın Su Kaynakları Üzerine Vizyonu

Etkinlikte, Acea CEO'su Fabrizio Palermo, Celestina Dominelli tarafından yapılan bir röportajda, Acea Grubu'nun su kaynaklarının stratejik rolü konusundaki görüşlerini paylaştı. Palermo, “Su, önümüzdeki yıllarda ülkemizin gelişimi için kritik bir öneme sahip olacak ve doğrudan GSYİH'yi etkileyerek önemli sonuçlar doğuracaktır. Acea, bu alanda yatırımlar yapmayı planlıyor ve İtalya'daki ve yurtdışındaki varlığını güçlendirmek amacıyla bir iştirak oluşturma çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Enerji Altyapısına Yatırımlar

Palermo, Acea'nın elektrik şebekeleri üzerine yaptığı yatırımlara da değindi. Şirketin, "İtalya'daki ikinci dağıtımcı olarak, enerji geçişini desteklemek ve artan enerji talebine cevap vermek amacıyla elektrik altyapılarına yaklaşık 2 milyar euro yatırım ayırdığını" belirtti.

Atık Yönetimi ve Yenilikçi Projeler

Acea, faaliyet gösterdiği tüm bölgelerde atıkların değerlenmesine yönelik çalışmalarını da sürdürmekte. Palermo, “Son bir buçuk yıl içinde, Acea'nın öncülüğünde gerçekleştirilen termovalorizasyon projesinde, küresel ölçekte en ileri teknolojilerin entegrasyonu ile önemli ilerlemeler kaydedildi” şeklinde konuştu.

Yeni Teknolojilere Yatırımın Önemi

Hızla değişen uluslararası bir bağlamda, yenilikçi ve entegre bir yaklaşım benimsemenin zorunlu olduğunu vurgulayan Palermo, “Altyapılara ve yeni teknolojilere yatırım yaparak, döngüsel ekonomi perspektifiyle piyasa taleplerine yanıt verilmesi mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.