-

Gözden kaçırmayın

İktidar Planları 2028'e Göre Yapılıyorİktidar Planları 2028'e Göre Yapılıyor

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Resmi Dış Politika Araştırma Merkezleri 10. Toplantısı, 26 Eylül 2024 tarihinde Kırgız Cumhuriyeti'nin Issık Göl bölgesinde gerçekleştirildi. Bu önemli etkinlik, TDT üye devletleri ve gözlemci ülke dış politika araştırma merkezlerinin başkanları ve üst düzey yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıya ev sahipliği yapan Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı Ulusal Stratejik Girişimler Enstitüsü, işbirliğini güçlendirmek ve bölgesel zorlukları ele almak amacıyla bu organizasyonu düzenledi. Katılımcılar, bölgesel işbirliği konularında fikir alışverişinde bulunarak, karşılaşılan zorlukların üstesinden gelmek için stratejiler geliştirmeyi hedeflediler.

Söz konusu toplantı, Türk Devletleri Teşkilatı içerisinde yer alan ülkelerin dış politika stratejilerinin uyumlu hale getirilmesine katkı sağlarken, aynı zamanda bölgesel işbirliğini artırmak için önemli bir platform oluşturmaktadır. Katılımcılar, bölgesel siyasetteki gelişmelere dair görüş alışverişinde bulunarak, işbirliğini pekiştirme çabalarını sürdüreceklerini ifade ettiler.