-

Gözden kaçırmayın

Küresel Ekonomide Büyüme ve Nüfus ArtışıKüresel Ekonomide Büyüme ve Nüfus Artışı

Cumhuriyetimizin ve İş Bankası'nın kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış" uluslararası konferansı kapsamında anıldı. Konferans, İş Kuleleri Salonu'nda, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açılış konuşmasıyla başladı.

Konferansın ilk gününde ünlü gazeteci-yazar Malcolm Gladwell, eğitim ve nitelikli insan kaynağının önemine dair görüşlerini paylaştı. Ardından, dünya ve Türkiye ekonomisine dair öngörülerini paylaşan önemli isimler arasında Prof. Dr. Paul Krugman, Prof. Dr. Şevket Pamuk, Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Dr. Mahfi Eğilmez ve Ege Cansen yer aldı.

Ayrıca, Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil ve sanatçı Refik Anadol’un çalışmalarına dair sunumlar gerçekleştirildi. Konferansın "Olimpiyat Ruhu" oturumunda milli sporcular Nisanur Erbil (eskrim), Şevval İlayda Tarhan (atıcılık), GM Ediz Gürel (satranç) ve Ersu Şaşma (atletizm) yer aldı. Bu oturum, Sunay Akın’ın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları ile ilgili yaptığı sürpriz sunumla sona erdi.

Bu uluslararası konferans, aynı zamanda İş Bankası'nın 100 yıllık yolculuğunu anmak amacıyla düzenlenmiştir. Atatürk'ün vizyonu doğrultusunda geleceğe ışık tutan bu etkinlik, bankanın tarihini ve değerlerini yeniden hatırlatmayı amaçlamaktadır.