-

Gözden kaçırmayın

Drama Temelli Atölye ile Engelli Bireylere DestekDrama Temelli Atölye ile Engelli Bireylere Destek

Güler Sabancı, Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı'na layık görüldü. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Japonya'nın en prestijli nişanlarından biri olan Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı'na layık görüldü. Bu ödül, Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı anısına, Japon kültürünün Türkiye'de tanıtılmasına ve iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yaptığı katkılardan ötürü kendisine verildi.

Törenin Detayları

Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde, Güler Sabancı'ya nişanı Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Katsumata Takahiko tarafından takdim edildi. Törende, Sabancı'nın Türk-Japon ilişkileri konusundaki katkıları ön plana çıkarıldı.

Güler Sabancı'nın Açıklamaları

Törende bir konuşma yapan Güler Sabancı, Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılını kutladığı bu anlamlı anda Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı'na layık görülmenin büyük bir onur olduğunu belirtti. Sabancı, "Ailem ve Sabancı Topluluğu için iki ülkeyi birbirine yakınlaştıran her adım daima çok büyük öneme sahip olmuştur" şeklinde konuştu. Ayrıca, Japonya ile neredeyse 50 yıllık ilişkilerin köklerinin rahmetli amcaları Sakıp Sabancı ve Özdemir Sabancı'ya dayandığını ifade etti.

Ödülün Anlamı

Güler Sabancı, Japonya ile olan uzun yıllara dayanan güçlü ilişkilerin bir sembolü olarak bu nişanı kabul ettiğini vurguladı. Bu ödül, sadece bireysel başarıyı değil, aynı zamanda iki ülke arasındaki ilişkilerin önemini de gözler önüne seriyor.