-

Gözden kaçırmayın

Küresel Ekonomide Büyüme ve Nüfus ArtışıKüresel Ekonomide Büyüme ve Nüfus Artışı

Sanayi sektörü, özellikle gelişen pazarlar ve gelişmekte olan ekonomilerde (EMDE’ler), Paris Anlaşması’nın hedeflerine ulaşılması için kritik öneme sahiptir. Ancak, bu süreç büyük zorluklarla karşı karşıyadır.

Karbonsuzlaşma sürecinde, önemli miktarlarda yatırım yapılması gerektiği, düşük karbonlu teknolojilerin henüz yeterince gelişmemiş olduğu ve mevcut varlıkların uzun kullanım ömürlerinin bulunduğu gibi engeller bulunmaktadır. Ayrıca, küresel pazarlarda rekabetçi fiyatlandırmalar da süreci zorlaştıran unsurlar arasında yer almaktadır.

Gelişen pazarlar ve gelişmekte olan ekonomiler, iklim eyleminin başarılı olabilmesi için önemlidir. Zira, mevcut sanayi yatırımlarının çoğu artan talebe cevap olarak gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Bu, mevcut imalat endüstrilerinin karbonsuzlaştırılması ve emisyon yoğun üretim yollarının aşılması için gereklidir.

Bu bağlamda, yeni #İklimKulübü raporu ‘Gelişen Pazarlar ve Gelişmekte Olan Ekonomilerde Sanayi Karbonsuzlaşması İçin Finansal ve Teknik Destek Haritalandırması’ başlığı altında yayınlanmıştır. Ayrıntılar için rapora buradan erişebilirsiniz.