-

Gözden kaçırmayın

İstanbul Devlet Tiyatrosu İstanbul Devlet Tiyatrosu "Hırçın Kız" ile Ankara'da Sahne Alacak

Ankara Devlet Tiyatrosu, Ankara Kültür Yolu Festivali’nde sahne alacağı iki önemli oyun ile tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festivalde yer alacak yapımlar arasında “Çehov Makinesi” ve “Sefiller” yer alıyor.

“Çehov Makinesi” adlı oyun, 27 Eylül Cuma günü saat 20.00'de Küçük Tiyatro’da sahnelenecek. Matei Visniec’in kaleme aldığı, Mete Gürman’ın dilimize çevirdiği ve Petru Vutcarau’nun yönetmenliğini üstlendiği oyun, yazarlık ve ölüm temalarını ele alıyor. Oyun, kelimelerin gücünün azaldığı bir dünya tasvir ederken, geçmiş ve hayal gücüyle yolunu kaybetmiş bir yazarın içsel yolculuğunu felsefi bir dille anlatıyor.

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun bir diğer önemli eseri “Sefiller” ise 28 Eylül Cumartesi günü saat 20.00’de Congresium Kongre ve Sergi Merkezinde sahne alacak. Victor Hugo’nun ölümsüz eseri olan “Sefiller”, Volkan Yalçıntoklu’nun çevirisi ile İpek Atagün Gezener’in rejisörlüğünde yorumlanıyor. 18. yüzyıl Fransası’ndan başlayarak insanlık tarihine dokunan eser, adalet, sevgi, acı ve umut temalarını işliyor. Victor Hugo’nun ünlü söylemi ile oyunun ruhuna lalek olan bir ifade bulunuyor: “Bir ermiş olmak istisnadır, dürüst bir insan olmak kuraldır. Yanılın, gücünüzü kaybedin, günah işleyin ama dürüst olun.” Bu sözler, eserin derinliğini ve zamansızlığını vurguluyor.

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun bu önemli yapımları, tiyatroseverlerin ilgisini bekliyor.