-

Gözden kaçırmayın

“MERCEK-26” Operasyonlarıyla Silah Kaçakçılarına Darbe“MERCEK-26” Operasyonlarıyla Silah Kaçakçılarına Darbe

İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen "GÜRZ-17" operasyonları, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kırsalda faaliyetlerini durdurmak amacıyla düzenlendi. Operasyonlarda, mağara ve sığınaklarda saklanan silah, mühimmat ve patlayıcı maddeler imha edildi.

Operasyonlar kapsamında çeşitli türde birçok mühimmat ele geçirildi. Bunlar arasında uçaksavar mühimmatı, el bombası, patlayıcı madde, mayın, RPG-7 mühimmatı, el yapımı patlayıcı (EYP), makinalı tüfekler ve keskin nişancı tüfekleri yer aldı. Ayrıca binlerce adet çeşitli ebatta mühimmat da tespit edildi.

Gürz-17 operasyonları, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı'nın koordinesinde gerçekleştirildi. Operasyona Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucuları dahil olmak üzere binlerce Jandarma personeli katıldı. J-SİHA ve J-ATAK helikopterlerinin de destek verdiği operasyon, Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirildi.

Operasyonlar, Şırnak, Siirt, Mardin, Van, Hakkari, Hatay, Bingöl, Diyarbakır, Tunceli ve Ağrı illerinde gerçekleştirildi. Bu bölgelerde yapılan aramalarda, EYP ateşleme düzeneği, güneş paneli, fotokapan aküsü gibi malzemeler ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Bölücü Terör Örgütü'nün lojistik yapılanmalarının tamamının hedef alındığı operasyonlar sonucunda, teröristlerin eylem yapma kapasitesinin azaltılması amaçlanıyor. İçişleri Bakanı, gerçekleştiren Jandarma personeline takdirlerini iletti ve milletin dualarının kendileriyle olduğunu belirtti. Terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.