-

Gözden kaçırmayın

Zaeden'den Unutulmaz Bir PerformansZaeden'den Unutulmaz Bir Performans

Bu yıl 31.'si düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, ödül töreni ile film endüstrisinin önemli isimlerini bir araya getirdi. Jüri başkanlığını ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan üstlendi.

Festivalin en prestijli ödüllerinden biri olan En İyi Film Ödülü, "Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri" adlı filmle Murat Fıratoğlu'na takdim edildi. Film ekibi, başarının mutluluğunu paylaştı.

En İyi Senaryo Ödülü de dahil olmak üzere toplamda 6 ödül kazanan "Ölü Mevsim" filminin yönetmeni ve senaristi Doğuş Algün, senarist Selen Örcan ve yapımcı Burak Kaplan, ödüllerini alarak büyük bir sevinç yaşadı.

Festivalde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, "Gecenin Kıyısı" filmindeki etkileyici performansıyla Ahmet Rıfat Şungar'a verildi. Aynı filmdeki diğer başarılı oyunculukları ile Erdem Şenocak ve Nesrin Uçarlar da ödüllerle onurlandırıldı. Erdem Şenocak, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü, Nesrin Uçarlar ise En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanarak başarılarını perçinlediler.

En İyi Görüntü Yönetmeni ve En İyi Müzik Ödülleri'nin sahibi "Yeni Şafak Solarken" filminin yönetmeni Gürcan Keltek olurken, Edebiyat Uyarlaması Senaryo Jüri Özel Ödülü ise senaristler Nükhet Taneri ve Barış Kefeli'ye verildi.

Bu festival, Türk sinemasının gelişimine katkıda bulunarak, yeni yeteneklerin ve projelerin tanıtımına önemli bir zemin sağlamaktadır. Tüm kazananları tebrik ediyor ve Türk sinemasının uluslararası alandaki yolculuğuna devam etmesini diliyoruz.