-

Gözden kaçırmayın

37. Ahilik Haftası Törenleri Renklendi37. Ahilik Haftası Törenleri Renklendi

Vali Ali Fidan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 109. yılı dolayısıyla düzenlenen resmi anma programına İl Protokol üyeleriyle birlikte katıldı. Nevşehir Şehitler Parkı'nda gerçekleştirilen törene Vali Ali Fidan, Atatürk anıtına çelenk sundu. Törende, İl protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit ve gazilerin aileleri, daire müdürleri ile vatandaşlar da hazır bulundu.

Programın devamında Vali Ali Fidan, İl Protokol üyeleriyle birlikte Kaldırım Mezarlığı'ndaki şehit kabirlerini ziyaret etti. Vali Ali Fidan, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak dua etti.

Şehitlerin kabir ziyaretinin ardından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda, Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan şiir, tiyatro ve oratoryo gösterileri sunuldu. Vali Ali Fidan ve İl Protokol üyeleri, günün anlam ve önemine vurgu yapan konuşmaları dinledi.

Program kapsamında, "Anadolu'dan Çanakkale'ye" adlı proje kapsamında getirilen Çanakkale'den toprak ve Türk bayrağı Vali Ali Fidan'a takdim edildi. Vali Ali Fidan, Çanakkale resim sergisini gezerek günün anlam ve önemine ilişkin düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

#ValiAliFidan #ÇanakkaleZaferi #ŞehitlerAnmaGünü #Nevşehir