-

Gözden kaçırmayın

İşitme Sağlığına Dikkat!İşitme Sağlığına Dikkat!

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Birimi İlkyardım Eğitmenleri tarafından Çamardı Kaymakamlığı'nda görev yapan kurum amirleri ve personele yönelik "Temel İlkyardım Eğitimi" düzenledi. Eğitim, iki gün süresince 16 saatlik bir programı kapsadı ve toplamda 20 personele yönelik gerçekleştirildi.

Eğitim kapsamında, genel ilkyardım bilgileri, hasta ve yaralıların değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalar, yaralanmalar, yanık, donma ve sıcak çarpmaları, kırık, çıkık ve burkulmalar, bilinç bozuklukları, zehirlenmeler, hayvan ısırmaları, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmaları ve boğulmalarda uygulanacak ilkyardım teknikleri hakkında teorik ve uygulamalı bilgiler verildi. Ayrıca, hasta ve yaralı taşıma teknikleri de detaylı olarak anlatıldı.

Eğitimin sonunda yapılan sınavda başarılı olan tüm katılımcılar "İlkyardım Sertifikası" almaya hak kazandı. Niğde İl Sağlık Müdürlüğü, kamu kurum ve kuruluşlarından gelen talepler doğrultusunda ilkyardım eğitimlerini sürdürmeye devam edeceğini belirtti.