-

Gözden kaçırmayın

37. Ahilik Haftası Törenleri Renklendi37. Ahilik Haftası Törenleri Renklendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde kutlanan Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri kapsamında Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi tarafından organize edilen "Aksaray Gastronomi ve Yöresel Ürünler Sergisi" açıldı.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında açılan stantlarda gastronomi sunumları, Aksaray Coğrafi işaretli ürünler ile yöresel yemek ve lezzetler sergilenerek tanıtımları yapıldı.

Sergiyi gezen Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu yemeğin; tarih, kültür, inanç ve deneyimi de beraberinde aktardığını vurgulayarak; "Türk Mutfağı, millî karakterimizin de bir yansımasıdır. Sofralarımız, misafirperverliğin ve kadim aile kültürümüzün taşıyıcısıdır." dedi.

Stantlarda Aksaray lezzetlerinin hikayelerini dinlediklerini ifade eden Vali Kumbuzoğlu, 'Aksaray mutfağının bu zenginliğini daha ileri düzeye taşıma noktasında tanıtım ve coğrafi işaret almış bütün lezzetlere ilaveler yapacağız. Bu noktada öncülük yapmak için başta hanımefendiler olmak üzere tüm kuruluşlarımıza desteklerimizi en ileri düzeyde sağlamaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Aksaray'ın coğrafi işaret alan İnceelek Tatlısı, Tulum Kebabı, Eşmekaya Yoğurdu, Aksaray Tahinlisi, Şerbetli Pide, Köpük Helva, Gelveri Ekmeği, Şeker Böreği, Asker Kurabiyesi tanıtımları yapıldığı sergi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.