-

Gözden kaçırmayın

Türkiye’nin lider telekomünikasyon şirketi sürdürülebilirlik hedeflerine odaklanıyorTürkiye’nin lider telekomünikasyon şirketi sürdürülebilirlik hedeflerine odaklanıyor

İklim değişikliği ve doğanın kaybı, toplumlar ve işletmeler için ciddi tehditler oluşturuyor. Bu konudaki endişeler, COP16 zirvesinde daha da ön plana çıkıyor.

Thomas Lingard, sürdürülebilirlik konusunda uzmanlaşan Unilever'in Çevre Müdürü, doğanın kaybının devam etmesi durumunda iş dünyası ve toplumsal yapının tehlikeye gireceğini belirtti. Ayrıca, iş dünyasının doğanın korunmasına katkı sağlaması gerektiğinin altını çizdi.

Afrika merkezli bir platform olan Business for Nature'ın CEO'su Eva Zabey de, aynı şekilde, hükümetlerden ve işletmelerden acil önlemler almasını talep ediyor. Zabey, iş dünyasının doğanın korunmasına yönelik ciddi adımlar atmadığı takdirde, doğal kaynakların kıtlığı ve çevresel sorunların daha da derinleşeceğine dikkat çekti.

COP16’da yapılacak görüşmelerin, doğanın korunması yolunda atılacak adımlar için elzem olduğu ifade ediliyor. Hem özel sektör hem de hükümetlerin birlikte çalışarak bu konuda çözüm üretmeleri gerektiği vurgulanıyor.